miercuri, 4 iunie 2014




Parohia Romano-Catolică  „Sfânta Tereza a
 Pruncului Iisus”, Iasi


  • Construcţia bisericii a început în anul 1992 la iniţiativa episcopului Petru Gherghel care a observat lipsa unui lăcaş de cult în această zonă a Iaşiului, populată în majoritate de muncitori veniţi din satele vecine. Forma terenului a fost aceea care a sugerat d-lui arhitect Hereş forma de corabie a bisericii croită pe un pătrat.
  • În anul 1994 s-a celebrat prima Liturghie, iar peste un an la 1 octombrie 1995, cu ocazia hramului bisericii, episcopul a numit primul paroh în persoana pr. Pavel Chelaru şi un vicar în persoana pr. Egidiu Condac.
  • La 15 septembrie 2008, PS Aurel Percă a sfinţit grota dedicată Fecioarei Maria de la Lourdes şi statuia papei Ioan Paul al II-lea, ambele aflate în lângă biserică. La 17 februarie 2010 a fost sfinţit noul set de icoane în relief cu Calea crucii din biserică de către PS Aurel Percă.
  • Atmosfera ce domneşte în biserică te invită la meditaţie şi încă la una elevată: „îţi mulţumesc, Părinte, că ai descoperit celor mici tainele Împărăţiei tale”!
  • La subsolul bisericii fiinţează o bibliotecă parohială care stă la dispoziţia tuturor oferind cărţi atât de spiritualitate cât şi de cultură. De asemenea, există şi un punct sanitar care încearcă să vină, prin slujirea oferită de Surorile Sfintei Fecioare Maria de Sion şi colaborarea unor persoane medicale, în ajutorul credincioşilor. O mică librărie este la fel de bine venită tuturor celor care doresc cărţi sau obiecte religioase

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu